Start / Nieuws / 13.500 zonnepanelen op daken IJmondse bedrijven

13.500 zonnepanelen op daken IJmondse bedrijven

ijssel
Milieudienst IJmond en PMIJ krijgen subsidie om 13.500 zonnepanelen op de daken van ongeveer twintig bedrijven in de IJmond te plaatsen. De zonnepanelen wekken ongeveer 2,9 megawatt aan energie op. Dat is gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van 800 huishoudens.

Op een duurzame manier energie verkrijgen, is steeds belangrijker voor ondernemers en het milieu in de IJmond. Met de toezegging van de subsidie zet de regio hierin een stap in de goede richting. ,,We zijn daarom ook zeer blij met de toezegging. Het is een grote winst voor de regio”, vertelt Egon van Zon, namens Milieudienst IJmond.

Parkmanagement IJmond (PMIJ) en Milieudienst IJmond werkten samen om de subsidie voor de ondernemers beschikbaar te krijgen. ,,PMIJ deed dat namens de bedrijven. Al waren er ook ondernemingen als Daalimpex die zelf een aanvraag bij de provincie indienden”, zegt van Zon. Op de bedrijventerreinen de Houtwegen in Heemskerk, de Pijp in Beverwijk en de Noordwijkermeer in Velsen zullen de komende periode de zonnepanelen worden geplaatst. De 13.500 zonnepanelen worden over de twintig bedrijven verdeeld. ,,Zij bepalen zelf wanneer ze de panelen plaatsen.”, aldus van Zon.

Veel plannen
Het verkrijgen van de subsidie is één van de vele plannen van Miliedienst IJmond om bedrijven over te laten schakelen op duurzame energie. ,,Je kan denken aan Led-verlichting en elektrische vrachtwagens of auto’s”, legt van Zon uit.

Bron: Dichtbij.nl